Nieuwe titel

Astrid Claes

Als jonge atlete was Astrid Claes gepassioneerd door veel bewegen. In de eerste divisie volleybal behaalde ze de Belgische kampioenstitel en nam deel aan Europese wedstrijden. Van kleins af aan en doorheen haar leven beoefende ze ook andere sporten.

Net als vele atleten leed Astrid aan kwetsuren, waardoor ze bij kinesisten en therapeuten behandelingen nodig had. Door haar blessures ontwikkelde ze een nieuwe passie: begrijpen hoe ons lichaam in elkaar zit.

Ze startte met het revaliderende gedeelte van de sportkinesietherapie. Opeenvolgende studies en ervaringen leidden tot inzicht in de beweging van het lichaam op microniveau.

Door met de WTA veel te reizen kwam Astrid in contact met andere benaderingsvormen zoals acupunctuur, Ayurvedische geneeskunde en Chinese natuurgeneeskunde. En wenste ze alles te integreren omdat elke benaderingsvorm vanuit een andere invalshoek een bijdrage levert aan het welzijn.

Aangezien gigantisch veel aspecten een invloed hebben op het goed functioneren, ontstond de nood aan een objectief meettoestel om de prioriteiten in een actieplan om te kunnen zetten.

In haar eigen praktijk Advanced Health schakelde ze over op een totaalbenadering waarbij alle facetten van het menselijk functioneren worden belicht zodat op organische wijze een goed werkend, zelfregulerend systeem kan worden verkregen.

In 2018 ontstond YU Optimizing People om de ervaring en kennis die in Advanced Health werd gerealiseerd ook door te geven en startte ze met opleidingen. Hierdoor kunnen de opgeleide YU-coaches ook mensen individueel begeleiden met het totaal concept aan de hand van de epigenetische scan.

Yasmin

Dochter Yasmin komt in 2019 bij het bedrijf, aanvankelijk als administratieve en organisatorische kracht. Ze deelt echter de passie van haar moeder en wordt YU-coach zodat ze ook mensen kan ondersteunen en begeleiden met toepassing van de epigenetische scan.

Hulp nodig?